Herkullinen kahvikakku on varma suosikki juhlapöydässä. Varsinkin talviaikaan juhlapöydän kruunaa mehevä ja herkullinen, ah niin perinteinen tiikerikakku.
Reseptillämme leivot ihanan pehmeän ja mehevän tiikerikakun hauskaan muotovuokaan, tässä kokeilimme Nordic Waren linna-kahvikakkuvuokaa!
Taikina
Vaahdota voi.
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna-sokerivaahtoon keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe, maito ja voivaahto.
Ota taikinasta kolmannes ja sekoita siihen siivilöity tumma kaakaojauhe.
Voitele ja jauhota kahvikakkuvuoka. Levitä vuokaan 1/3 osa vaaleaa taikinaa, lisää kaakaojauheella maustettu taikina ja levitä päälimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Työnnä haarukka/lusikka taikinaan ja nosta ylöspäin sekä kiepauta hieman - näin saat tiikerikakkuun kauniit raidat.
Paista noin 175 asteessa vajaan tunnin. Kokeile välillä kakun kypsyyttä!
Vinkkejä: