Suklainen sitruunakakku

Suklainen sitruunakakku

 

Perinteisen kahvikakun voi leipoa myös kätkemään sisälleen herkullisen täytteen erikoisen kahvikakkutunnelin avulla.

 

Taikina:

  • 300 g voita
  • 6 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • pieni pussillinen raastettua sitruunankuorta
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
Vatkaa kananmunat, sokeri, suola ja sitruunankuori kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon sula rasva sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Kaada taikinaa voideltuun ja jauhotettuun vuokaan hieman vajaaseen 2/3 osaan asti.

Aseta voideltu tunneli siten, että taikina selvästi koskettaa tunnelia ja taikina nousee hieman tunnelin seinämää ylös, ei kuitenkaan paljoa. Kakulla täytyy olla vielä kohoamisvaraa.

Paista kakku noin 175 asteessa kunnes se alkaa hieman irtoamaan reunoista ja tikulla kokeiltaessa kakku on kypsä.

Anna kakun hetken levähtää ja poista tunneli.

 

Kumoa kakku nähdäksesi, että se irtoaa hyvin. Näissä Nordic Waren vuoissa ei ongelmia yleensä synny, koska vuoka on erittäin laadukas ja pinnoitettu non-stick pinnoitteella.

Kumoa kakku takaisin vuokaansa täyttöä varten.

 

Suklaamousse:

  • 200g laadukasta tummaa suklaata
  • 2 liivatelehteä
  • 1,5 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 2 dl vispikermaa

Rouhi tumma suklaa veitsellä pieniksi paloiksi ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota 2 dl vispikermaa.
Lisää kattilaan 1,5 dl vispikermaa, sokeri ja keltuainen. Keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Älä kiehuta liian pitkään.
Sulata liivatteet seokseen ja lisää myös suklaarouhe pienissä erissä sekoittaen.
Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kääntele kermavaahto varovasti joukkoon.

Kaada seosta kahvikakkuun syntyneeseen uraan. Nosta kahvikakku vuoassaan kylmään jähmettymään.

Kun kumoat kakun ja leikkaat, sisällä on ihanan suklainen yllätys!