Rapsakat, täytetyt patongit

Rapsakat, täytetyt patongit

 

Uunituoretta patonkia ei voita mikään!

Patongit voi paistaa ihanan rapsakoiksi patonkipellillä ja mikäli haluaa, ne voi täyttää omilla suosikkiherkuilla.

 

 

Herkullisen rapsakat patongit:

  • 4 dl vettä
  • paketti tuoretta hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • ripaus sokeria tai hunajaa
  • vajaa desi hyvää oliiviöljyä
  • vehnäjauhoja (voit käyttää myös osaksi leseitä, hiutaleita jne.)

Täyte:

  • oliiviöljyä siveltynä+tuoretta tai
  • puristettua valkosipulia tai
  • punaista/vihreää pestoa tai
  • fetakuutiota

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää suola ja oliiviöljy.

Sekoita hieman jauhoja nesteeseen ja alusta lisää jauhoja taikinaan. Lisää jauhoja ja alusta taikinaa juuri sen verran kunnes taikina alkaa irtoamaan käsistä.

Kohota taikina leivinliinan alla.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kolmeen osaan.

Kaulitse taikinapallo levyksi ja levitä täyte (jokaiselle kolmelle siis oma täytteensä). Kierrä rullalle ja nosta patonkipellille vielä hetkeksi kohoamaan.

Voit viillellä halutessasi pintaan viiltoja, minä en tällä kertaa niin tehnyt. Paista patongit patonkipellillä noin 220 asteessa niin kauan kunnes pinta saa väriä ja pohjasta sormella näpäyttämällä patonki "kumisee".

Vinkkejä:

  • Jos haluat, että patongit saavat rapsakan pinnan ja käytössäsi ei ole kiertoilmauunia niin kaada paistovaiheessa uunin pohjalle kahvikupillinen vettä.
  • Jäähdytä patongit myös peittämättä niin rapsakkuus säilyy.