Kakun voi kuorruttaa ja koristella lukuisilla eri tavoilla ja aina yllättää vieraasi!
Kermalla kuorruttaminen:
Kakku kannattaa kuorruttaa vispikermalla, saat vaahdosta valkoisempaa. Vispikerma soveltuu myös parhaiten kermoista pursotukseen. Muista, että vaahdotettavan vispikerman tulee olla jääkaappi kylmää, että saat sopivan vaahdon.
Käytä kerman levitykseen sopivan kokoista palettiveistä, näin saat kakun pinnasta sileän tasaisen. Muista käyttää myös reilusti kermaa, että kakun pinnalta ei sekoitu muruja kermaan.
Kakun pinnan ja reunat voit vielä viimeistellä koristeluraapalla tai koristeveistäjällä.
Kaulittavilla kuorrutteilla kuorruttaminen:
Kakun voi kuorruttaa myös erilaisilla kaulittavilla kuorrutteilla.
Kaulittavat kuorrutteet on helppo kaulita esimerkiksi silikonisella kaulimella kaulinta-alustan päällä. Käytä apuna vielä tomusokeria.
Vaahtokarkkitaikina (Marshmallow fondant)
Sulata mikrossa vaahtokarkit pienessä vesitilkassa. Vaahtokarkit ovat sopivia kun ne alkavat turpoamaan mikrossa.
Sihtaa leivinpöydälle tomusokeria, tee pesä keskelle ja kaada vaahtokarkkit pesään.
Vaivaa käsin taikinaa ja lisää tomusokeria niin kauan kunnes taikina alkaa olla tasaista ja käsistä irtoavaa. Vaivaa taikinaa huolellisesti, se saa jäädä melko pehmeäksi. Tomusokerin määrää on vaikeaa arvioida koska erimerkkiset vaahtokarkit käyttäytyvät eri tavoin mutta varaa kaksi pakettia tomusokeria.
Kääri taikina kelmuun ja anna seistä mielellään yön yli.
Taikinasta tehdyt koristeet säilyvät kuivassa hyvin muutaman viikon.
Kun käytät taikinaa esim. kakun kuorruttamiseen niin kaulitse taikina hyvin ohueksi levyksi ja levitä kakkun pinnalle esim. hento kerros kermavaahtoa. Tämä sitoo kuorrutteen kakkuun. Vaahtokarkkitaikina on aika arka kosteudelle (veltostuu ja sulaa), joten muista käyttää kermavaahtoa hyvin vähän.
Vaahtokarkkitaikinan ehdottomasti paras ominaisuus on, että se ei juurikaan repeile ja on helposti muovattavissa.
Kannattaa käyttää terävää veistä leikkaamiseen, että reunoista tulee kauniit.
Vinkki! Jos haluat värjätä vaahtokarkkitaikinaa niin lisää väri sulien vaahtokarkkien joukkoon. Näin saat tasaisemman lopputuloksen.