POPS!
Erilaiset popsit, cakepopsit ja cookiepopsit ovat saavuttaneet Suomessakin ison aseman juhlapöydissä. Ne tuntuvat olevan suuressa suosiossa varsinkin lastenjuhlissa. Popsit tehdään pääsääntöisesti joko keksimassasta (Cookiepops) tai kakkupohjamassasta (Cakepops) tikkaritikun päähän ja kastetaan suklaaseen sekä koristellaan. Vain mielikuvitus on rajana erilaisten popsien valmistuksessa.
Cakepopsit
Cakepopsit valmistetaan kakkupohjamassasta. Niitä varten voi leipoa erilaisilla vuoilla valmiita cakepopseja tai sitten tehdä vaikka ylimääräisistä kakkupohjapaloista sopivan massan. Massaan käytetään useasti ns. kiinteytys- ja makuaineena tuorejuustoa. Cakepopsit ovat koostumukseltaan pehmeämpiä ja kosteampia kuin cookiepopsit.
Cookiepopsit
Cookiepopsit valmistetaan keksimuruista tai niitäkin voi leipoa valmiilla vuoilla. Cookiepopsit valmistetaan samalla tavalla kuin cakepopsit eli keksimuruihin lisätään esim. tuorejuustoa, jotta massasta tulee muotoiltava. Sitten ne pyöritellään haluttuun muotoon ja laitetaan tikkaritikun päähän. Sen jälkeen ne voi kuorruttaa candy meltseillä tai suklaalla ja koristella erilaisilla koristerakeilla. Cookiepopsit ovat koostumukseltaan hiukan kovempia ja useasti kuivempia kuin cakepopsit.
Popseja voi muotoilla mielin määrin ja näin niistä saakin hauskoja, jokaiseen teemaan ja juhlaan sopivia herkkuja.
Täältä löydät paljon erilaisia popsien valmistamiseen tarkoitettuja tuotteita.
Popsien säilytys
Popsit kannattaa nauttia parin kolmen päivän kuluessa. Säilytys jääkaapissa!